Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Ιούνιος '08 | Κεράσια-Μούρα

Φέτος πήγε πολύ καλά η σοδειά.. φάγαμε πολλά κεράσια, φτιάξαμε γλυκά και μαρμελάδες. Και οι μούρες δεν πήγαν πίσω.. αυτές μόνο τις φάγαμε...
Η κερασιά αυτή είναι έξω από το δωμάτιό μου, η θέα μου.. προφυλάσσει το παράθυρό μου από τον καλοκαιρινό ήλιο και μου προσφέρει τους καρπούς της..








13 σχόλια:

tovenito είπε...

τι ωραίο κόκκινο!

b|a|s|n\i/a είπε...

ούτε μία μαρμελάδα δεν έστειλες...

{.πavλος.} είπε...

poly oikologia epese edw...gia na analavw egw pali...xexe...dikio exei o b.a.s.n.i.a ... pou einai h marmelada mou? eee?...episis exoun akoma ena kalo ayta ta dentra eksw apo para8yra...mporei na skarfalwsei kapoios kai na mpei sto dwmatio...:ppp

thn kalimera mou kai kalh evdomada se olous.filia.

Ντεμης είπε...

Μαρμελάδα κεράσι έχω ακούσει - αν και σαν τη μαρμελάδα βερύκοκο καμμιά! - αλλά γλυκό με κεράσι...; Τι φτιάξατε, αμερικάνικη cherry-pie; Και τα μούρα εν τα πράσινα; Νόμιζα πως ήταν χρώματος βυσσινί....
Όπως πάντα, τέλειες φωτό και σε τέλεια ανάλυση, συνέχισε Ηφαιστίωνα!

Hfaistiwnas είπε...

@tovene592, από τα καλύτερα και γευστικότερα..

@b|a|s|n\i/a, δεν έφερα όχι, αν σου πω ότι δόθηκε η περισσότερη θα το πιστέψεις; Είμαστε φαγανό σόι!

@.πavλοs., στο παράθυρο αυτό μπαίνεις και χωρίς να ανέβεις.. καλησπέρα!!!

@Ντέμης, χμμ οι καλύτερες μαρμελάδες για μένα είναι οι υπόξινες, ροδάκινο, βύσσινο, βερύκοκο, ποσρτοκάλι και όλα τα εσπεριδοειδή! Αμερικάνική; Γλυκό του κουταλιού βρε! Υπάρχουν και τα δύο είδη μούρων! :) Φιλιά!

KitsosMitsos είπε...

Αυτά είναι τα ωραία χρώματα! Επιστροφή στη φύση.

Ντεμης είπε...

Ηφαιστίωνα.... αμ σε είχα καταλάβει εγώ ότι σου αρέσουν τα (υπό)ξινα! (αστειεύομαι βέβαια, ΟΚ;) Μα ολάν, υπάρχει μαρμελάδα ροδάκινο; Πρώτη φορά τ' ακούω! Εμείς τα μούρα - που λαλούμεν τα μούνουρα! - τα κάνουμε ένα θεϊκό πολτό, το μουνουρόζουμο.
Εγώ τρελλαίνομαι για το γλυκό κουταλιού κυδώνι!!! Εκείνο το ξυστό στον τρίφτη, σε λεπτές-λεπτές φετίτσες σαν σπίρτα!!! Σε βαθμό εξάρτησης τρελλαίνομαι! Ειδικά για το κυδωνόπαστον όμως, που΄ναι και φθινοπωρινό, δίνω και την ψυσιή μου!!! Ξέρεις, κείνο το "στιφτόν" που λέμε, σαν πελτέ κόκκινο σε κύπελλα, που το βράζουμε με αρμπαρόριζα και το περνάμε από τουλπάνι με τα κουκούτσια.... Μάλλον άλλη γλώσσα μιλάω εε; Ούτε που το έχετε ακουστά στην Ελλάδα.... Αααααχ Κύπρος μου!!!! Έπαθα κατάθλιψη τώρα....

Hfaistiwnas είπε...

@KitsosMitsos, :) έχουμε και τίποτα άλλο να εμπιστευθούμε;;; :)

@Ντέμης, τι λες;;;;; Σε όλα τα σούπερ λογικά! Είναι πολύ γνωστή! Τα κάνατε πολτό; χμμ ωραία θα είναι! Με αλκοόλ;
Το κυδώνι καλό είναι, αλλά το έχω βαρεθεί τόσα χρόνια.. φτιάχναμε κάθε χρόνο, ευτυχώς τώρα το συγκεκριμένο το κόψαμε..
Ε όχι και άλλη γλώσσα! Ναι ξέρω ποιο λες, από πέρυσι έχω να φάω, ελπίζω κάτι να κάνουμε και φέτος! Γιατί να μην τα έχουμε ακουστά;; χαχαχα! Παστοκύδωνο το λέμε εδώ..!
Πάρε παιδί μου ένα βιβλίο μαγειρικής και φτιάξε!! Ε μην πέσεις και σε κατάθλιψη για αυτό!!!

George Tsitiridis είπε...

όταν ήμουνα μικρός έμπαινα στα χωράφια και έκλεβα κεράσια και με κηνηγούσανε..

Ντεμης είπε...

Γι' αυτό βρε σε πάω με χίλια εσένα!!! Γιατί είσαι ένας κανονικός άνθρωπος της υπαίθρου, προσγειωμένος, ειλικρινής, ξέρεις όλα αυτά που ξέρω κι εγώ, ξέρεις όμως και τα μοντέρνα! Μα να ξέρεις το κυδώνι, που το έχω ζητήσει σε εκατό μαγαζιά σ' όλη την Αττική κι όλοι με κοιτάνε σαν εξωγήινο;! Hephaestion the Great! Respect!
Ἀμα φτιάξετε να μου στείλεις με το ΚΤΕΛ, δυο κουταλιές έστω, σε παρακαλώ! Έχω και βιβλία και απ' όλα αλλά δεν μπορώ, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όλα τα γλυκά του κουταλιού ή τα παραβράζω και γίνονται βαρειά και καραμελώνουν ή δεν τα βράζω αρκετά και χαλάνε. Ουφ! Ε δεν είμαι κι η Χρύσα Παραδείση....
Το μουνουρόζουμο είναι σαν μαρμελάδα, έχει μόνο ζάχαρι. Αυτό που έχει αλκοόλ είναι ένα που είχαμε μάθει και φτιάξει στα μέρη σου (αν θυμάσαι που σου ελάλουν που είχαμε ζήσει παλιότερα ένα μήνα στο Καλεσμένο, πέρα απ' το Καρπενήσι) Ποτό από κράνα, τα οποία είναι κάτι υπέροχοι κατακόκκινοι καρποί που βγαίνουν μόνο στα δάση στα ψηλά βουνά και τους είχαμε μαζέψει με την σπιτονοικοκυρά μας που ήξερε και τους είχε βγάλει στον ήλιο να λιαστούν εβδομάδες με τσίπουρο τυρνάβου! Θεϊκό ήταν! Ε, αν τα ξέρεις και τα κράνα, θα πέσω να παίρνω κάμψεις!

Hfaistiwnas είπε...

@ντεμης, βρε έχουμε κυδωνιές ένα σωρό εδώ! χαχαχα! Άμα φτιάξουμε οκ, πλέον δεν είναι από τα γλυκά που προτιμάμε επειδή δεν το τρώμε τόσο πολύ! Άσε με βιβλίο και μένα δεν μου βαγίνει, πήγα πέρυσι να φτιάξω τριαντάφυλλο και το έκανα καραμέλα, με αποτέλεσμα να το φάω μόνο εγώ.. :S
Επίσης εκτός από κυδωνιές έχουμε και πολλές κρανιές, το ποτό καλό είναι, αλλά η μαρμελάδα τους ακόμη καλύτερη (και υπόξινη)! Η μάνα μου έχει καιρό να φτιάξει, γιατί όπως καταλαβαίνεις πρέπει να πας να τα μαζέψεις.. πολύς ποδαρόδρομος! Από θείες όμως πάμε μια χαρά και μας δίνουν κάθε χρόνο..

ΥΓ. να πω εγώ πόσες κάμψεις να κάνεις ή θα τις κάνεις μόνος σου; χεχεχε!

Ντεμης είπε...

Μαρμελάδα από κράνα; Αχ μη με τρελλαίνεις τώρα και πάρω τα βουνά μεσ' το βράδυ! Μα και μόνο που τα βλέπεις έτσι κόκκινα και λαμπερά, τα αγαπάς! Αυτά βρε να φωτογραφήσεις, το τέλειο Οκτωβριάτικο ποστ: κρανιές στα Άγραφα! Δεν θα υπάρχουν άλλες φωτό σ' όλο το ίντερνετ! Είναι πολύ ωραίο να τα μαζεύεις κιόλας (έχει ακόμη λύκους η περιοχή;)
ΥΓ: Ε, αφού τα ήξερες τα κράνα.... μέχρι πέντε κάμψεις μπορώ πάντως.... αν σου φτάνουν ΟΚ, αλλιώς δεν ξέρω τι να σου πω. Θα πάω στα Joe Weider!

Hfaistiwnas είπε...

Ναι μαρμελάδα! Πρέπει να πάρω τα μονοπάτια για να τα βρω! Μου είναι λίγο δύσκολο ειδικά αυτή την εποχή! Λύκους έχει πάντα εδώ, ευτυχώς μόνο το Χειμώνα εμφανίζονται!! Τα Άγραφα πάντως μου πέφτουν πολύ μακριά!!!!
Καλημέρα!